Blockquote

čtvrtek 24. září 2015

Dýňový dort - jednoduchý a lahodný / Pumpkin cake - easy and delicious



Dýňová sezóna je v plném proudu, tak mě napadlo toho využít a udělat si pořádný dýňový dezert.

Jedná se o nepečený dort, bez použití čokolády je to čistě raw dezert. Na raw čokoládu se teprve chystám :).


Ingredience:

- mandle neloupané (250 g)
- datle  (250 g)
- dýně (2 ks)
- hořká čokoláda (1 ks)
- kokosový olej (5 polévkových lžic)
- agáve (12 polévkových lžic)

Postup:

Na korpus rozmixujeme v mixéru nebo robotu mandle spolu s datlemi. Do směsi přidáme 2 polévkové lžíce kokosového oleje (není nutné).

Dýně si nakrájíme na menší kousky a zbavíme se jader. Poté je důkladně  rozmixujeme v mixéru nebo robotu. Do vzniklého krému přidáme 3 polévkové lžíce kokosového oleje, 12 polévkových lžic agáve a promícháme.

Korpus s krémem dáme na cca 20 minut do mrazáku.

Poté si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a rozetřeme rovnoměrně na dortu.

Hotový dort dáme na 2 hodiny do mrazáku a poté se na něj můžeme vrhnout :)

Přeji krásný sladký den :)



Its pumpkin season now, so it occured to me to make pumpkin dessert.

Its non baked cake, without chocolate its completely raw dessert. I am preparing to make my own raw chocolate asap :).

Ingrediences:

- almonds (non peeled, 250 g)
- dates (250 g)
- pumpkin (2 pcs)
- bitter chocolate (1 pcs)
- coconut oil (5 tbsp)
- agave (12 tbsp)

Process:

For corpus blend dates with almonds in blender or food processor. Add 2 tbsp of coconut oil and stir up (optional).

Slice pumpkins into smaller pieces and get rid of seeds. Then blend them perfectly in blender of food processor. Into pumpkin cream add 3 tbsp of coconut oil, 12 tbsp of agave and stir up.

Corpus with cream put into the freezer for cca 20 minutes.

Then melt down chocolate using water bath or microwave and spread evenly on the cake.

Finished cake put another 2 hours into freezer, after that you can pounce on it :)

I with you nice sweet day :)






2 komentáře: