Blockquote

POWr Multi Slider

sobota 9. května 2015

Tofu vindaloo - pálivá indická lahůdka / Tofu vindaloo - spicy indian delicacy


Vindaloo je mé nejoblíbenější indické jídlo. Miluju jeho pálivost a typickou chuť.

Na tuhle dobrotu  budeme potřebovat:

- chilli
- sůl
-  česnek
-  zázvor
- kardamon
- cukr
- římský kmín
- koriandr
- kurkuma
- citrónová šťáva
- cibule
- garam masala koření
- rajčatový protlak (3 polévkové lžíce)
- vinný ocet
- bobkový list (4 ks)
- hrášek
- fazolové lusky
- tofu natural
- paprika


Na oleji si orestujeme na kostky nakrájené tofu, které dochutíme solí.
V hrnci si rozpálíme olej. Přidáme do něj propasírovaný česnek (alespoň 5 stroužků) spolu s nastrouhaným zázvorem (velikosti palce) a promícháme. Přidáme na jemnou nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Stáhneme plamen na minimum a přidáme suché koření ( od každého alespon 1 čajovou lžíci)- chilli, kardamon, římský kmín, koriandr, kurkumu, garam masala koření, bobkový list. Asi minutu restujeme.
Přidáme 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku a cca minutu vše promícháme, dokud nezískáme hustou curry pastu.
Poté zalijeme cca půl litrem vody.
Vložíme orestované tofu, zeleninu a dusíme cca 20 minut, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Mezitím si uvaříme basmati rýži dle návodu.
Dochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem, vinným octem.

.Vindaloo is my favourite indian dish. I love his heat and typical flavour.


 We need:

- chilli
- salt
- garlic
- ginger
- cardamom
- sugar
- cumin
- coriander
- turmetic
- lemon juice
- onion
- garam masala spice
- tomato puree ( 3 tbsp)
- vinegar
- bay leaves (4 pieces)
- peas
- grean beans
- tofu
- peppers


On oil we sear sliced tofu,  season with salt.
In a pot we heat up the oil. Add smashed garlic (4 cloves at least) together with ginger (thumb size) and stir together. Add thin chopped onion and make it soften. Turn down the flame to minimum and add dry spice (at least 1 tsp for each one) - chilli, cardamon, cumin, coriander, turmetic, garam masala, bay leaves. Sear for a minute.
Pour 3tbsp of tomato puree and cca 1 minute stir everything, till we get thick curry paste.
Then pour it with half liter of water. Add seared tofu, vegetables and stew for cca 20 minutes till get requested consistence. Meanwhile we cook rice accordingly. Season with salt, lemon juice, sugar, vinegar.



Žádné komentáře:

Okomentovat