Blockquote

úterý 12. ledna 2016

Čočkovo-žampionové burgery - zdravá a chutná alternativa / Lentil-mushroom burgers - healthy and tasty alternative


Burgery většina lidí miluje. Já nejsem výjímka :).

Samozřejmě že je hodně možností, jaké burgery si udělat (bezmasé samozřejmě :)).

Burgery už jsem na blogu měl (tofučočkový),  tenhle je z červené čočky a žampionů.


Ingredience (cca 4 porce):

- červená čočka (250 g)
- žampiony (200 g)
- lněné semínko (4 polévkové lžíce)
- cibule (2 ks)
- česnek (3 stroužky)
- grilovací koření (2 polévkové lžíce)
- majoránka (1 polévková lžíce)
- slunečnicový olej
- černá sůl (1 čajová lžíce)
- hraška na zahušťování (2 polévkové lžíce)
- sůl
- pepř


Postup:

Cca 1-2 hodiny předem si namočíme lněná semínka a počkáme, dokud se nebude tvořit slizovitá konzistence.

Čočku si uvaříme v osolené vodě cca 10 minut. Vodu slijeme (nebo použijeme později jako vývar).
Žampiony, cibuli a česnek si nakrájíme a orestujeme na oleji cca 3 minuty. Osolíme, opepříme a přidáme k čočce.

Směs rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo, dochutíme grilovacím kořením, majoránkou, černou solí, solí, pepřem. Přidáme lněná semínka a hrašku na zahuštění. Vytvarujeme burgery a smažíme cca 2 minuty z každé strany.

Dobrou chuť :)


Most people love the burgers. I am not exeption.

Of course there are many options, how to make burgers (meatless of course :)).

I already had burger on my blog ( tofulentils),  this one is from red lentils and mushrooms.


Ingredients (cca 4 portions):

 - red lentils (250 g)
- mushrooms (200 g)
- flax seed (4 tbsp)
- onion (2 pcs)
- garlic (3 cloves)
- grilling spice (2 tbsp)
- marjoram (1 tbsp)
- sunflower oil
- black salt (1 tsp)
- peas mixture for thickening (2 tbsp)
- salt
- pepper


Process:

Cca 1-2 hours before soak flax seeds till slime liquid appears.

Boil lentils in salted water for cca 10 minutes. Pour off the water (or use it later as broth).

Chop mushrooms, onion, garlic and sear for cca 3 minutes. Season with salt, pepper and add to the lentils.

Blend the mixture by hand blender rough, season with grilling spice, marjoram, black salt, pepper.
Add  flax seeds and peas mixture for thickening. Shape burgers and fry cca 2 minutes from each side.

Bon appetite :).







Žádné komentáře:

Okomentovat