Blockquote

pondělí 29. února 2016

Zeleninové špagety s rukolovým pestem / Perfect pasta (veggie spaghetti) with rocket pesto


Náhodou jsem narazil na zeleninové špagety, které se chlubí minimem kalorií.

Jak je to ale s chutí?

Rozhodl jsem se je vyzkoušet s rukolovým pestem, které je rychlé na přípravu.

S chutí jsem byl spokojený, dá se říct, že chutnají podobně jako třeba rýžové nudle.

Určitě je doporučuji, jako občasná rychlovka nemají chybu.

Jídlo je vhodné pro vegetariány, vegany, celiaky.

Nutriční hodnota (100 g) 900 kJ: bílkoviny 4 g, sacharidy 5 g, tuky 19 g.

Ingredience (cca 2 porce):

- zeleninové špagety (200 g)
- rukola (cca 100 g)
- česnek (stroužek)
- sůl (čajová lžíce)
- kešu (hrst)
- lahůdkové droždí (2 polévkové lžíce)
- extra panenský olivový olej (100 ml)

Postup:

Špagety zalijeme vařící vodou a necháme odstát cca 3 minuty. Poté vodu slijeme.

Na pesto si rozmixujeme rukolu, česnek, sůl, kešu, lahůdkové droždí a olivový olej.

Špagety promícháme s pestem na rozehřáté pánvi a servírujeme.

Dobrou chuť :)


By chance i found Perfect pasta (veggie spaghetti), which flaunt with minimum of calories.

What is the taste like?

I decided to try them with rocket pesto, which is easy to prepare.

I was satisfied with its taste, i can tell, they taste similar like rice noodles for example.

I definitely recommend them, as occasional quickie you cant make any mistake.

Meal is suitable for vegetarians, vegans, celiacs.

Nutrition (100 g) 900 kJ: protein 4 g, carbohydrate 5 g, fat 19 g.

Ingredience: (cca 2 portions):

- veggie spaghetti (200 g)
- rocket (cca 100 g)
- garlic (clove)
- salt (tsp)
- cashew (handful)
- nutrition yeast (2 tbsp)
- olive oil extra virgin (100 ml)


Process:

Spaghetti pour with hot water and let stand for cca 3 minutes. Then pour off the water.

For pesto blend together rocket, garlic, salt, cashew, nutrition yeast and olive oil.

Stir spaghetti with pesto on heated pan and serve.

Bon appetite :)


Žádné komentáře:

Okomentovat