Blockquote

úterý 27. ledna 2015

Čočka na kari s chapati - stoprocentně zahřeje


V zimě přijde vhod něco ostřejšího, tak mě napadlo udělat si tohle jídlo.

Na oleji jsem si orestoval propasírovaný česnek a zázvor, poté jsem přidal kari koření, čočku, zalil zeleninovým vývar a vařil do měkka (cca 20 minut).

Kari jsem ještě dochutil solí, šťávou z citrónu, umeoctem a špetkou třtinového cukru.

Na 1 chapati placku jsem použil 2 lžičky pohankové mouky a 2 lžičky kukuřičného škrobu.

Vše jsem smíchal s troškou vody, ochutil špetkou soli a stroužkem prolisovaného česneku (není nutné).

Výsledné těsto jsem si vytvaroval na co nejmenší placku a orestoval na suché pánvi cca minutu z každé strany.


Žádné komentáře:

Okomentovat