Blockquote

středa 4. listopadu 2015

Kari jáhly s restovanou brokolicí, cuketou v pikantní rajčatové omáčce / Curry millet with broccoli, zucchini, cherry tomatoes in spicy tomato sauce


Znáte to. Někdy máte na něco chuť a nevíte přesne na co.

Říkám si, co si tak uvařím.  Věděl jsem jenom, že to musí být něco s orientálním nádechem :)

Nakonec jsem se rozhodl pro jáhly s restovanou zeleninou v pikantní rajčatové omáčce.

Jáhly jsou výborná bezlepková obilovina, která obsahuje 10 % bílkovin, 70 % sacharidů a 3% vlákniny.

Jsou dobrým zdrojem vitamínů B-komplexu, draslíků, hořčíku, železa nebo zinku.


Ingredience (2 porce):

- jáhly (250 g)
- rajčatové pyré ( 10 polévkových lžic)
- brokolice (1 ks)
- cuketa (1 ks)
- cherry rajčata (4 ks)
- červené víno suché (5 polévkových lžíc)
- česnek (3 stroužky)
- kari koření (1 čajová lžice)
- koriandr mletý (1/2 čajové lžíce)
- kurkuma ( 1/2 čajové  lžíce)
- chilli mleté (1 čajová lžíce)
- citrónová šťáva (z půlky citrónu)
- kokosové mléko (160 ml)
-  sůl
- pepř
- slunečnicový olej


Postup:

Jáhly propláchneme v horké vodě a uvaříme v podle návodu (cca 15 minut). Do vody přidáme kari koření a sůl.

Brokolici, cuketu si nakrájíme na malé kousky. Rajčata rozpůlíme.

Nastrouháme si česnek a orestujeme jej na oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou osolíme, opepříme  a zprudka restujeme cca minutu. Zalijeme vínem,  cca minutu povaříme.

Nakonec přidáme rajčatové pyré, které ochutíme solí, koriandrem, kurkumou, citrónovou šťávou a chilli. Omáčku zjemníme kokosovým mlékem.

Dobrou chuť :)


You know it. Sometimes you got taste for something, but not sure for what.

I said myself, what should i make. I only know, it should be something with oriental touch.

Decided for Curry millet with broccoli, zucchini, cherry tomatoes in spicy tomato sauce.

Millet is gluten free grains, which contains 10 % of protein, 70 % of carbohydrates and 3 % of fiber.

Its good source of B-complex vitamins, potassium, magnesium, iron or zinc.


Ingredients (2 portions):

- millet (250 g)
- tomato puree ( 10 tbsp)
- broccoli (1 piece)
- zucchini (1 piece)
- cherry tomatoes (4 pcs)
- red wine dry (5 tbsp)
- garlic (3 cloves)
- curry powder (1 tsp)
- coriander powder (1/2 tsp)
- turmeric (1/2 tsp)
- chilli powder (1 tsp)
- lemon juice (from 1/2 lemon)
- coconut milk (160 ml)
- salt
- pepper
- sunflower oil

Process:

Rince millet in hot water and boil accordingly (cca 15 minutes). Into water add salt and curry powder.

Slice broccoli, zucchini to small pieces. Cut tomatoes into half.

Grate garlic and sear it in the oil. Add veggies, season with salt, pepper and sear them sharply for cca minute. Pour wine and boil for another minute.

In the end add tomato puree, season with salt, coriander, turmetic, lemon juice and chilli. Soften sauce with coconut milk.

Bon appetite :).




Žádné komentáře:

Okomentovat