Blockquote

POWr Multi Slider

pondělí 9. listopadu 2015

Nepečený čokoládovo - jahodový dortík / Raw chocolate - strawberry cake

Konečně jsem se odhodlal si udělat dezert s vlastní raw čokoládou.

Opravdu na tom nic není, je to velice rychlé a snadné, jak ostatně skoro veškerá raw jídla :).

Kakao jsem použil bio, raw od firmy Iswari. Místo kakového másla jsem se rozhodl použít kokosový olej.

Hořká čokoláda je významným zdrojem hořčíku, vápníku, železa. Obsahuje mimojiné i fenyletylamin, který bývá nazýván hormonem lásky a štěstí :).

Rozhodně se čokoládě nevyhýbejte, dejte si pozor na levnější nezdravé varianty obsahující přídavky cukru, mléka, ztužených tuků a aditiv.

Ingredience:

- mandle (250 g)
- datle (250 g)
- jahody (cca 500 g)
- raw kakaový prášek (125 g)
- kokosový olej (13 polévkových lžic)
- agáve (8 polévkových lžic)


Postup:

Na korpus rozmixujeme v mixéru nebo robotu mandle spolu s datlemi. Do směsi přidáme 2 polévkové lžíce kokosového oleje.

Poté si rozmixujeme jahody spolu s  kokosovým olejem (3 PL) a agáve (3 PL).
Na čokoládu si smícháme kakao spolu s kokosovým olejem (8 PL) a agáve (5 PL).

Potřeme lehce korpus jahodovým krémem a zbytek krému smícháme s čokoládou.
Zalijeme korkus polevou a necháme ztuhnout v mrazáku minimálně 2 hodiny.

Dobrou chuť :)


Finally i encouraged myself to make a cake with homemade raw chocolate.

Its really no science, its very easy and fast, as almost all raw food.

I used bio, raw cocoa from Iswari brand. Instead of cocoa butter i decided to use coconut oil.

Bitter chocolate is natural source of magnesium, calcium and iron. It contains also phenylethylamine, which is called hormone of love and happiness.

You dont need to avoid chocolate, just be careful to cheaper unhealthy options, containing additives of sugar, milk, hydrogenated fats and other additives.


Ingredients:

- almonds (250 g)
- dates (250 g)
- strawberries (cca 500 g)
- raw cocoa powder (125 g)
- coconut oil ( 13 tbsp)
- agave ( 8 tbsp)

Procedure:

For corpus blend almonds with dates in blender or food processor. Add 2 tbsp coconut oil into mixture.

Then blend strawberries together with coconut oil (3 tbsp) and agave (3 tbsp).
For chocolate stir together cocoa powder, coconut oil (8 tbsp) and agave (5 tbsp).

Spread lightly corpus with strawberry cream and rest of the cream stir up with chocolate.
Pour glaze over the corpus and put cake into freezer for at least 2 hours.

Enjoy it :)





Žádné komentáře:

Okomentovat