Blockquote

POWr Multi Slider

sobota 9. ledna 2016

Uzené tofu s houbovo - smetanovou omáčkou a bramborovou kaší / Smoked tofu with mushroom - cream sauce and potatoe mash


 K tomuhle jídlu není moc co dodat. Pokud máte chuť na něco jednoduchého a přitom chutného a sytého zároveň, vyzkoušejte následující recept. Určitě budete spokojeni :).

Ingredience (cca 4 porce):

- uzené tofu (4 ks)
- brambory (2 kg)
- žampiony (250 g)
- cibule (2 ks)
- česnek (2 stroužky)
- zeleninový vývar (1 litr)
- sůl
- pepř
- mletá paprika (2 čajové lžíce)
- kmín (1 čajová lžíce)
- sojová smetana (200 g)
- panenský slunečnicový olej (4 polévkové lžíce)
- slunečnicový olej

 Postup:

Brambory si oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě cca 15 minut.
Poté vodu slijeme, přidáme panenský slunečnicový olej a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

V hrnci si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek cca 3 minuty, poté přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a restujeme další cca 3 minuty.

Poté zalijeme půl litrem vývaru a necháme zredukovat na polovinu.
Postup zopakujeme se zbývajícím vývarem. Přidáme smetanu, dochutíme solí a ještě cca 5-10 minut povaříme.

Uzené tofu můžeme orestovat na oleji nebo ohřát v troubě. Není třeba další úprava.

Dobrou chuť :)


To this meal i have nothing special to add. If you have taste for something simple, tasty and rich, try this recipe. You will be satisfied definitely :).

Ingredients (cca 4 portions):

- smoked tofu (4 pcs)
- potatoes (2 kg)
- mushrooms (250 g)
- onion (2 pcs)
- garlic (2 cloves)
- veggie broth (1 l)
- salt
- pepper
- paprika powder (2 tsp)
- cumin (1 tsp)
- soy cream (200 g)
- sunflower oil virgin (4 tbsp)
- sunflower oil

Process:

Peel and slice potatoes to small pieces and boil in salted water cca 15 minutes.
Pour off water, add virgin sunflower oil and blend with hand blender till smooth.

In the pot sear chopped onions and garlic for cca 3 minutes, then add sliced mushrooms, season with salt, pepper and sear another cca 3 minutes.

Then pour in half liter of broth and reduce it till half.
Repeat the process with the rest of broth. Add cream, season with salt and boil another cca 5-10 minutes.

Smoked tofu sear on oil or roast in the oven. No further modification is needed.

Bon appetite :)



Žádné komentáře:

Okomentovat