Blockquote

středa 18. února 2015

Tahini - výborná do hummusu i jako dip / Tahini - great in hummus or as dip



Sezamovou pastu (Tahini) si nikdy nekupuju, vždycky si ji dělám doma.

Její výroba je velmi jednoduchá.

Potřebujeme:

- 200 gramů sezamových semínek
-  60 ml panenského olivového oleje (cca)

Na pečící papír nasypeme sezamové semínka a krátce jej opražíme v troubě na 150 stupňů, dokud nechytnou zlatou barvu (cca 5 minut). Pozor, semínka mají tendenci se pálit, je třeba je hlídat.

Poté semínka rozmixujeme spolu s olivovým olejem, dokud nedostaneme požadovanou konzistenci.

Tahini je výborná do hummusu i jako dip.


I never buy Sesame paste (Tahini) , i always make it at home.

Production is very easy.

We need:

- 200 grams of sesame seeds
- 60 ml of virgin olive oil (cca)

On baking paper put sesame seeds and roast them for a while in oven in 150 degrees, till they get gold colour (cca 5 minutes). Be careful, seed have disposition to burn, so you need to watch them.

Then we mixed seeds together with olive oil in blender, till we get requested consistency.

Tahini is great in hummus or as a dip.



Žádné komentáře:

Okomentovat