Blockquote

neděle 22. února 2015

Vegan svíčková / Soya meat with sour cream sauce and millet dumplings - vegan version of Czech classic


Po Tempeh, knedlo, zelo (recept zde), došla na řadu i další česká klasika.

Na omáčku budeme potřebovat:

- mrkev (cca 4 ks)
- petržel 2 ks
- celer (čtvrtka)
- cibuli
- česnek
- rostlinnou smetanu
- šťávu z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- rostlinný olej

Na pánvi si orestujem na oleji cibuli a česnek, poté přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
Poté vývar scedíme a vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, přidáme rostlinnou smetanu pro zjemnění (já jsem použil rýžovou) a dochutíme šťávou z půlky citrónu.

Sojové kostky (nebo plátky) nejprve spaříme ve vařící vodě.
Poté je vaříme cca 10 minut v zeleninovém vývaru, do kterého jsme přidali sojovou omáčku.
Z kostek vymačkáme přebytečnou vodu a restujeme na oleji pár minut. Osolíme, opepříme a máme hotovo.

Jak udělat jáhlové knedlíky najdeme tady, akorát jsem tentokrát do nich nepoužil tofu.


After tempeh with dumplings and cabagge i decided to make another czech classic in vegan version.

For a sour cream sauce we need:

- 4 carrots
- 2 pieces of parsley
- quarter of celery
- onion
- garlic
- vegan cream
- juice from half lemon
- salt
- pepper
- oil

On pan stir on oil onion and garlic, then add root vegetables, pour with water and boil until soft.
Drain the broth and blend everything. Season with salt, pepper, vegan cream ( i used rice cream) and juice from half lemon.

Soya dice or slices scald in hot water.
Then we boil them cca 10 minuts in vegetable broth with soya sauce.
Squeeze the liquid from dice and sear them on oil for few minutes. Season them with salt and pepper and its done.

Recipe, how to make millet dumplings is here, this time i didnt use tofu to fill them.





Žádné komentáře:

Okomentovat