Blockquote

pondělí 21. září 2015

Natto na cibulce - lehká a zdravá večeře / Natto with onion - light and healthy dinner



Natto jsou fermentované sojové boby, které mají slizovitou konzistenci a táhnou se jako sýr.
Bývá tak i označován.  Má hodně charakteristickou chuť a vůni :).

Natto je nejbohatším zdrojem vitamínu K2.

Tohle je moje první zkušenost s natto.

Rozhodl jsem se proto neexperimentovat a udělat moje první natto co nejjednodušší.

Použil jsem:

- 1 balení natto
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- černá sůl
- pepř
- lahůdkové droždí (není nutné)
- slunečnicový olej

Nakrájíme a orestujeme si na oleji cibuli spolu s česnekem. Vypneme sporák, smícháme natto s cibulí, česnekem a dochutíme solí, pepřem a lahůdkovým droždím.

Ideální přílohou je rýže, ale dá se jíst i se salátem :)

A co vy? Jíte natto?

Máte nějaký dobrý recept, se kterým byste se chtěli podělit?

Dejte mi vědět a dobrou chuť :)


Natto are fermented soy beans, which have slimy consistency and they stretch like cheese.
It used to be named like that. It has characteristic taste and smell :).

Natto is richest source of vitamin K2.

This is my first natto experience.

Thats why i decided not to experiment, but make my meal as simple as possible.

I used:

- 1 natto package
- 2 onions
- 5 garlic cloves
- black salt
- pepper
- nutritional yeast (optional)
- sunflower oil

Slice and sear onion on oil together with garlic. Turn off the stove, stir natto with onion, garlic and season with salt, pepper and nutritional yeast.

Rice is ideal side dish with natto, but it can be eaten also with salad :)

And what about you? Do you eat natto?

Do you have any good recipe, which you would like to share?

Let me know and bon appetite :)






Žádné komentáře:

Okomentovat