Blockquote

pátek 25. září 2015

Chilli sin carne - super zdravá a pálivá večeře do 30 minut / super healthy and hot dinner within 30 minutes


Tenhle jídlo se ideálně hodí pro všechny, co se potřebují zahřát v těchto chladných večerech a nemají moc času na vaření. A samozřejmě pro všechny milovníky chilli a mexické kuchyně :)


Ingredience (na cca 4 porce ) :

- rýže natural (500 g)
- fazole v rajčatové omáčce (plechovka)
- cibule (3 ks)
- česnek ( 5 stroužků)
- paprika (2 ks)
- chilli papričky (3 ks)
- zeleninový vývar (1 litr)
- římský kmín mletý (3 čajové lžíce)
- umeocet (není nutné)
-  kukuřice (sterilovaná, půl plechovky)
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej (2 polévkové lžíce)


Postup:


Nejprve si uvaříme rýži podle návodu. V mém případě zalijeme rýži 1,5 litru vařící vody a vaříme 30 minut.

Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek, papriky a chilli (v mém případě 2 jalapenos, 1 habanero) na menší kousky. Restujeme v hrnci na oleji cca 5 minut, poté zalijeme vývarem (kdo nemá uvařený vývar, může použít zeleninový bujón, pokud možno v bio kvalitě), přidáme římský kmín, fazole s rajčatovou omáčkou, kukuřici a vaříme cca 20 minut.

Jídlo dochutíme umeoctem , solí a pepřem.

Přeji všem dobré chutnání :)


This dish suits to everyone, who needs to warm up in these cold evenings and doesnt have too much time for cooking. And also for all lovers of chilli and mexican cuisine :)


Ingredients (for cca 4 portions):

- rice natural (500 g)
- precooked beans in tomato sauce (can)
- onion (3 pcs)
- garlic ( 5 cloves)
- red pepper (2 pcs)
- chilli (3 pcs)
- vegetable broth (1 liter)
- ground cumin (3 tsp)
- ume vinegar (optional)
- corn (canned, 1/2 can)
- salt
- pepper
- sunflower oil (2 tbsp)


 Process:

At first we cook rice accordingly. In my case rice water with 1,5 liter of hot water and cook for 30 minutes.

Meanwhile slice onion, garlic, red peppers and chilli (used 2 jalapeno, 1 habanero) to smaller pieces.
Sear in the pot on oil for cca 5 minutes, then add vegetable broth, ground cumin, beans with tomato sauce, corn and boil for cca 20 minutes.

Season the dish with ume vinegar, salt, pepper.

I wish bon appetite to all :)






2 komentáře: