Blockquote

úterý 16. prosince 2014

Domácí bezlepkové těstoviny s bazalkovým pestem - Itálie na talíři



Těstoviny moc často najím, ale proč si jednou za čas neudělat radost.

Na jednu porci těstovin budeme potřebovat asi 150 gramů bezlepkové moučné směsi.

Do ní přidáme špetku černé soli kvůli vajíčkové chuťi, 2 polévkové lžíce olivového oleje a vodu.

Vodu přidáváme postupně a hněteme, dokud nemáme těsto ve tvaru koule, které se nebude lepit na prsty.

Těsto necháme odpočinout do ledničky alespoň na 30 minut.

Mezitím si uděláme pesto.

Na pesto použijeme bazalku, kešu (kdo má tak může použít piniové oříšky), stroužek česneku, špetku soli a lahůdkové droždí.

Vše rozmixujeme.

Až je těsto odpočinuté,  vyválíme jej válečkem na co nejtenší vrstvu a vykrájíme ručně nudle ( strojek na těstoviny nemám).

Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě minutu a půl. Zcedíme je a dáme na pánvičku, kde jsme si mezitím přidali pesto. 

Těstoviny promícháme důkladně s pestem a servírujeme.






1 komentář:

  1. Díky mockrát za recept. S domácími těstovinami už nějaké zkušenosti mám, ale bezlepkové jsem teda ještě zkoušet nedělala. Asi to ale zkusím, protože právě lepek se ze svého jídelníčku postupně snažím vyřazoat. Jinak co se domácích těstovin týče, tak ty zatím dělám ručně. Dost ale uvažuji nad tím, že si do budoucna koupím takový ten strojek na těstoviny. Koukala jsem na nějaká videa a přijde mi, že s ním to bude o dost jednodušší.

    OdpovědětVymazat