Blockquote

sobota 17. října 2015

Grilovaná řepa s červenou čočkou, kedlubnovým pyré a žampiony - pravá podzimní večeře / Grilled beet-root with red lentils, kohlrabi puree and mushrooms - true autumn dinner


Dneska si uděláme jídlo ze sezónních surovin jako je červená řepa, kedlubna, čočka.

Jedním z důvodů je, že se mi doma nahromadila zelenina a taky je třeba něco uvařit, když je venku zima :)

Tohle jídlo vás rozhodně zahřeje :)

Ingredience (2 porce):

- červená čočka (250 g)
- červená řepa (2 ks)
- kedlubna (1 ks)
- žampiony (4 ks)
- cibule (2 ks)
- olivový olej (2 polévkové lžíce)
- slunečnicový olej (4 polévkové lžíce)
- bílé víno (3 polévkové lžíce)
- česnek (5 stroužků)
- dijonská hořčice (1 čajová lžíce)
- tamari (3 polévkové lžíce)
- umeocet (1 polévková lžíce)
- sůl
- pepř


Postup:

Řepu si oloupeme a nakrájíme na plátky. Vaříme v osolené vodě cca 15 minut.
Vodu slijeme a řepu si namarinujeme (cca 30 minut) - použijeme olivový olej, česnek (2 stroužky), hořčici, sůl, pepř. Plátky si urgrilujeme na grilovací pánvi (nebo použijeme klasickou pánev ) cca 2 minuty z každé strany.

Nakrájíme si cibuli a česnek a orestujeme společně na oleji (3 minuty). Přidáme čočku a podlijeme vínem. Až se tekutina vypaří, tak zalijeme vodou (půl litru). Dochutíme tamari, umeoctem, solí, pepřem a mícháme, dokud nám čočka nezměkne (cca 5-10 minut).

Kedlubnu si nakrájíme na malé kousky a vaříme  v osolené vodě cca 15 minut.
Poté vodu slijeme, přidáme slunečnicový olej (2 PL) a rozmixujeme (tyčovým mixérem).

Žampiony si rozkrojíme na půlky, osolíme, opepříme a grilujeme cca minutu z každé strany.

Dobrou chuť :)


Today we make meal from seasonal ingredients like beet-root, kohlrabi, red lentils.

One of the reasons is, that i got a lot of veggies to use at home and also need to cook something, as there is cold outside :)

This meal definitely heats you up :)


Ingredients (2 portions):

- red lentils (250 g)
- beet-root (2 pcs)
- kohlrabi (1 piece)
- mushrooms (4 pcs)
- cibule (2 pcs)
- olive oil (2 tbsp)
- sunflower oil (4 tbsp)
- white wine (3 tbsp)
- garlic (5 cloves)
- dijon mustard (1 tsp)
- tamari (3 tbsp)
- ume vinegar (1 tbsp)
- salt
- pepper
- water


Process:

Peel and slice beet-root. Boil in salted water for cca 15 minutes.
Pour off the water and marinate (cca 30 minutes) beet-root in olive oil, garlic (2 cloves), mustard, salt, pepper. Grill the slices on grill pan (or use classic pan) for cca 2 minutes from each side.

Chop onion, garlic and sear them on oil (cca 3 minutes). Add lentils and pour white wine in. After there is no liquid, add water (cca half of liter). Season with tamari, ume vinegar, salt, pepper and stir till lentils get soft (cca 5-10 minutes).

Slice kohlrabi to small pieces and boil in salted water for cca 15 minutes.
Pour the water off, add sunflower oil (2 tbsp) and blend (with hand blender).

Cut mushrooms in half, season them with salt, pepper and grill cca minute from each side.


Bon appetite :)




Žádné komentáře:

Okomentovat