Blockquote

POWr Multi Slider

neděle 25. října 2015

Halušky se zelím a tempehem - jednoduché jídlo, které uspokojí i labužníky / Gnocchi with pickled cabbage and tempeh - simple dish, which satisfy also gourmets


Venku se nám ochlazuje a pomalu začíná sezóna kvašené zeleniny.

První věc, co mě napadla uvařit, je něco s kysaným zelím.
A protože moje manželka má ráda halušky, tak jsem se do nich pustil :)
Udělal jsem je bezlepkové a použil jsem k nim taky tempeh, který se k nim výborně hodí.

Ingredience (cca 4 porce):

- brambory (10 větších ks)
- tempeh uzený (1 ks)
- pohanková mouka (5 polévkových lžic)
- kukuřičný škrob ( 5 polévkových lžic)
- zelí kysané (640 g)
- cibule (2 ks)
- sůl (1 čajová lžíce)
- kmín (1 čajová lžíce)
- třtinový cukr (1 čajová lžíce)
- slunečnicový olej


Postup:

Brambory si oloupeme a vaříme v osolené vodě cca 20 minut.
Vodu slijeme a brambory zalijeme studenou vodou, dokud nebudou vlažné.

Poté brambory nastrouháme na jemno. Do brambor přidáme mouku, škrob a rukama uhněteme těsto.
Nakrájíme na menší kousky, které posypeme trochou mouky a vyválíme z nich válečky.

Z nich nožem odkrajujeme malé kousky, které dáváme do vařící osolené vody.
Až kousky vyplavou na povrch (hodně rychle), tak je vyndáme z vody a dáme stranou na talíř.

Nakrájíme a orestujeme si v hrnci cibuli, do kterého poté přidáme zelí i s nálevem.
Zelí vaříme cca 10 minut, dokud nezměkne a nevypaří se většina nálevu.

Dochutíme solí, kmínem a cukrem a smícháme s haluškami. Ty nám taky zelí pěkně zahustí.
Nakonec si nakrájíme tempeh na kostičky, orestujeme cca 2 minuty a přidáme k haluškám a zelí.

Dobrou chuť :)



Outside its getting cold and the season of pickles slowly starts.

First thing which i had in mind to cook was something with pickled cabbage.
And because my wife loves gnocchi, i decided to make them :)
I made them glutenfree a used also tempeh, which goes very well with them.

Ingredients:

- potatoes (10 bigger pcs)
- smoked tempeh (1 piece)
- buckwheat flour (5 tbsp)
- corn starch (5 tbsp)
- pickled cabbage (640 g)
- onion (2 pcs)
- salt (1 tsp)
- cumin (1 tsp)
- brown sugar (1 tsp)
- sunflower oil

Process:

Peel potatoes and boil in salted water for cca 20 minutes.
Pour off the water and use cold water to cool down the potatoes.

Then grate potatoes finely. Add flour, starch and knead dough by hands.
Slice dough to smaller pieces, sprinkle them with a bit of flour and make rolls from them.

From rolls cut off by knife small pieces, which put into the pot with hot salty water.
When cuts reach the surface, take them of the pot and give them aside on the plate.

Slice and sear the onion in the pot, then add cabbage with the infusion.
Boil cabbage cca 10 minutes, till get soft and most infusion steam off.

Season with salt, cumin and sugar and stir up with gnocchi. They also thicken the cabbace nicely.
Finally cut tempeh to small pieces, sear cca 2 minutes and add it on the top of dish.

Bon appetite :)





Žádné komentáře:

Okomentovat