Blockquote

POWr Multi Slider

středa 21. října 2015

Grilované tofu na restované zelenině a hlívě s hráškovým pyré a hranolkami / Grilled tofu on seared veggies and oyster mushroom with pea puree and chips


Tofu miluju. Rád si jej upravuji jak na slano (závitky, smažák, salát), tak na slano ( čokoládový dort, cheesecake).

Dneska jsem se rozhodl pro pořádný kus grilovaného tofu :)

Tohle jídlo je jednoduché a rozhodně si pochutnáte :).

Ingredience:

- tofu natural (1 ks)
- mrkev (1 ks)
- paprika (1 ks)
- řapíkatý celer (1 stonek)
- brambory (2 ks)
- hlíva (6 ks)
- hrášek (200 g)
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř

Marináda:

- olivový olej (4 polévkové lžíce)
- tamari (4 polévkové lžíce)
- mletá paprika kouřová (4 čajové lžíce)
- česnek (2 stroužky, nastrouhaný)
- dijonská hořčice (1 čajová lžíce)
- rozmarýn (větvička)
- sůl
- pepř


Postup:

Nejdřív si tofu naložíme do marinády a necháme ho marinovat minimálne 30 minut v ledničce (doporučuju přes noc).

Mrkev, papriku, celer si nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi cca 2 minuty. Poté dáme do trouby na 180 stupňů na dalších 5 minut, dokud nebude zelenina měkká a křupavá.

Brambory si oloupeme, nakrájíme do tvaru hranolek, osolíme, zakápneme olejem a pečeme v troubě cca 15 minut na 200 stupňů.

Hlívu si osolíme, opepříme a orestujeme  na pánvi 2 minuty z každé strany.

Hrášek (použil jsem mražený) vložíme do osolené vroucí vody, vaříme cca 2 minuty.  Poté vodu slilejeme a hrášek rozmixujeme. Nakonec pyré propasírujeme přes cedník, abysme se zbavili slupek.

Tofu si vyndáme z marinády a grilujeme cca 3 minuty z každé strany. Dochutíme solí, pepřem  a můžeme servírovat.

Dobrou chuť :)



I love tofu. I like to make it salty (spring rolls, fried tofu, salad) or a sweet way ( chocolate cake, cheesecake).

Today i have chosen to make a big piece of grilled tofu :).

This dish is simple and you definitely enjoy it :)

Ingredients:

- tofu natural (1 piece)
- carrot (1 piece)
- red pepper (1 piece)
- celery (1 stem)
- potatoes (2 pcs)
- oyster mushroom (6 pcs)
- peas (200 g)
- sunflower oil
- salt
- pepper


Marinade:

- olive oil (4 tbsp)
- tamari (4 tbsp)
- smoked red pepper powder (4 tsp)
- garlic (2 cloves, grated)
- dijon mustard (1 tsp)
- rosemary (1 twig)
- salt
- pepper


Process:

First put tofu into marinade and let marinade at least 30 minutes (recommend over night).

Slice carrot, red pepper and celery into small pieces and sear on pan cca 2 minutes. Then put veggies into oven and roast another 5 minutes in 180 degrees, until veggies are soft and crispy.

Peel and slice potatoes into chip shape pieces, use salt and few drops of oil and roast them cca 15 minutes in oven in 200 degrees.

Season oyster mushroms with salt, pepper and sear them on pan 2 minutes from each side.

Put peas (used frozen) into hot salted water and boil cca 2 minutes. Pour water off and blend. Decant peas through colander to get rid of peelings.

Take tofu from he marinade and grill it cca 3 minutes from each side. Season with salt, pepper and serve.

Bon appetite :).



Žádné komentáře:

Okomentovat