Blockquote

středa 28. října 2015

Žampionové topinky a Tofu burger - zdravý a chutný fast food / Mushrooms crostini and Tofu burger - healthy and tasty fast food


Hodně lidí si myslí, že zdravá strava je nudná a bez chuti. Dneska jsem se rozhodl vám ukázat, jak to vypadá, když dostanu chuť na něco "nezdravého" :).

Stačí pár hlavních ingrediencí jako jsou žampiony, rajčata, salát a můžete si za chvíli udělat třeba topinku s burgerem :).

Ingredience (2 porce):

- hamburger housky (2 ks, bezlepkové)
- chléb (2 plátky, bezlepkový)
- tofu natural (2 ks)
- listový salát (6 listů)
- žampiony (200 g)
- cherry rajčata (100 g)
- nakládané okurky (2 ks)
- dijonská hořčice ( 4 čajové lžíce)
- bio kečup (2 čajové lžíce)
- sojanéza (4 čajové lžíce)
- tamari (1 polévková lžíce)
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- citrónová šťáva ( z půlky citrónu)

Postup:

Chléb a housky si opečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Mezitím si nakrájíme žampiony,cherry rajčata a okurky.

Salát si propláchneme ve vodě a nahrháme na menší kousky.Tofu osolíme, opepříme a potřeme tamari. Poté jej grilujeme 2 minuty z každé strany na grilovací pánvi.

Na pánvi si orestujeme cca 1 minutu žampiony, které ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Chléb potřeme hořčicí, přidáme salát a žampiony a sojanézu.

Housky potřeme hořčicí s kečupem a naplníme je salátem, rajčaty, žampiony, okurkami  a s tofu  uprostřed. Nezapomeneme taky na sojanézu :)

Dobrou chuť :)


Lot of people think, that healthy food is just boring and tasteless. So today i decided to show you what i make, when i get taste for something "unhealthy" :).

You need only few main ingredients as mushrooms, tomatoes, lettuce and you can make in a moment great crostini with burger :)

Ingredients (2 portions):

- burger buns (2 pcs, glutenfree)
- bread (2 slices, glutenfree)
- tofu natural (2 pcs)
- lettuce (6 leaves)
- mushrooms (200 g)
- cherry tomatoes (100 g)
- pickles (2 pcs)
- dijon mustard (3 tsp)
- bio ketchup (2 tsp)
- soyanaisse (4 tsp)
- tamari (1 tbsp)
- salt
- pepper
- sunflower oil
- lemon juice ( from half lemon)


Process:

Bread and buns roast in oven preheated on 150 degrees.
Meanwhile slice mushrooms, cherry tomatoes and pickles.

Rinse lettuce and tear up for smaller pieces. Season tofu with salt, pepper and crush with tamari.
Then grill tofu on the grill pan for 2 minutes from each side.

Sear mushrooms on the pan for a minute seasoned with salt, pepper and lemon juice.
Bread crush with mustard, add lettuce, mushrooms and soyanaisse.

Buns crush with mustard, ketchup, and fill them with lettuce, tomatoes, mushrooms, pickles and tofu in the middle. Dont forget to add soyanaisse :).

Bon appetite :).








Žádné komentáře:

Okomentovat