Blockquote

sobota 12. prosince 2015

Tempeh na smetaně s rýží - rychlá a chutná večeře / Tempeh with cream sauce and rice - fast and tasty dinner


Tohle jídlo mě napadlo, až jsem si uvařil červenou čočku na burgery a zbyl mi vývar.
Tak jsem se rozhodl ho využít na omáčku a k ní použít rýži a tempeh.


Ingredience (cca 2 porce):

- vývar z červené čočky (250 ml)
- kokosová smetana (200 ml)
- rýže basmati celozrnná (250 g)
- uzený tempeh (1 ks)
- tamari (2 polévkové lžíce)
- umeocet (1 polévková lžíce)
- cibule (2 ks)
- česnek (2 stroužky)
- slunečnicový olej
- sůl

Postup:

Nejprve si uvaříme rýži podle návodu (cca 25 minut).

Pro přípravu omáčky si nakrájíme a orestujeme cibuli a česnek.
Přidáme vývar z červené čočky, který dochutíme tamari, umeoctem , solí a cca 5 minut povaříme.
Nakonec do omáčky dáme smetanu a chvíli povaříme.

Tempeh si podélně nakrájíme na větší kousky a orestujeme cca minutu z každé strany.

Dobrou chuť :)


Idea for this meal occured to me, when i cooked red lentils for burgers and there was a broth left.
So i decided to use it for sauce and have rice and tempeh together with it.

Ingredients:

- red lentils broth (250 ml)
- coconut cream (200 ml)
- basmati rice wholegrain (250 g)
- smoked tempeh (1 piece)
- tamari (2 tbsp)
- ume vinegar (1 tbsp)
- onion (2 pcs)
- garlic (2 cloves)
- sunflower oil
- salt

Process:

At first cook rice accordingly (cca 25 minutes).

For sauce slice and sear onion and garlic.
Add red lentils broth, season it with tamari, ume vinegar, salt and boil cca 5 minutes.
In the and pour into sauce cream and boil for a moment.

Slice tempeh lengthwise for bigger chunks and sear for a minute from each side.

Bon appetite :).





Žádné komentáře:

Okomentovat