Samozřejmě že je hodně možností, jaké burgery si udělat (bezmasé samozřejmě :)).
Burgery už jsem na blogu měl (tofu, čočkový), tenhle je z červené čočky a žampionů.
Ingredience (cca 4 porce):
- červená čočka (250 g)
- žampiony (200 g)
- lněné semínko (4 polévkové lžíce)
- cibule (2 ks)
- česnek (3 stroužky)
- grilovací koření (2 polévkové lžíce)
- majoránka (1 polévková lžíce)
- slunečnicový olej
- černá sůl (1 čajová lžíce)
- hraška na zahušťování (2 polévkové lžíce)
- sůl
- pepř
Postup:
Cca 1-2 hodiny předem si namočíme lněná semínka a počkáme, dokud se nebude tvořit slizovitá konzistence.
Čočku si uvaříme v osolené vodě cca 10 minut. Vodu slijeme (nebo použijeme později jako vývar).
Žampiony, cibuli a česnek si nakrájíme a orestujeme na oleji cca 3 minuty. Osolíme, opepříme a přidáme k čočce.
Směs rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo, dochutíme grilovacím kořením, majoránkou, černou solí, solí, pepřem. Přidáme lněná semínka a hrašku na zahuštění. Vytvarujeme burgery a smažíme cca 2 minuty z každé strany.
Dobrou chuť :)
Most people love the burgers. I am not exeption.
Of course there are many options, how to make burgers (meatless of course :)).
Ingredients (cca 4 portions):
- red lentils (250 g)
- mushrooms (200 g)
- flax seed (4 tbsp)
- onion (2 pcs)
- garlic (3 cloves)
- grilling spice (2 tbsp)
- marjoram (1 tbsp)
- sunflower oil
- black salt (1 tsp)
- peas mixture for thickening (2 tbsp)
- salt
- pepper
Process:
Cca 1-2 hours before soak flax seeds till slime liquid appears.
Boil lentils in salted water for cca 10 minutes. Pour off the water (or use it later as broth).
Chop mushrooms, onion, garlic and sear for cca 3 minutes. Season with salt, pepper and add to the lentils.
Blend the mixture by hand blender rough, season with grilling spice, marjoram, black salt, pepper.
Add flax seeds and peas mixture for thickening. Shape burgers and fry cca 2 minutes from each side.
Bon appetite :).
Žádné komentáře:
Okomentovat