Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
úterý 8. září 2015
Fazolové koule s opékanými bramborami a zeleninovým salátkem - snadná a rychlá večeře / Beans balls with baked potatoes and veggie salad - easy and fast dinner
Tyhle koule jsou rychlovka.
Budeme na ně potřebovat:
- fazole (použil jsem červené, 1 balení )
- sůl
- pepř
- dijonská hořčice
- mletá paprika kouřová
- cibule (1ks)
- česnek (5 stroužků)
- kukuřičný škrob (nebo jiná náhrada vajec)
Fazole si namočíme přes noc (alespoň 8 hodin, pokud nemáme předvařené) a povaříme do měkka asi 15 minut. Osolíme až před koncem.
Přidáme podle chuťi pepř, hořčici, mletou papriku.
Poté si orestujeme na oleji cibuli a česnek a přidáme do ochucených fazolí.
Směs zahustíme 3 čajovými lžícemi kukuřičného škrobu smíchaného s 6 lžícemi vody.
Vše rozmixujeme tyčovým mixérem nebo na hrubo a vytvarujeme koule (cca 10 ks).
Poté je dáme na 20 minut do trouby na 180 stupňů.
Jako přílohu jsem použil opečené brambory a zeleninový salátek.
Dobrou chuť :)
These balls are fast ones :)
We need for them:
- beans (used red ones, 1 package)
- salt
- pepper
- dijon mustard
- smoked red pepper powder
- 1 onion
- 5 cloves of garlic
- corn starch (or other egg replacement)
Soak the beans over the night (at least 8 hours, if dont have preboiled) and boil until tender, about 15 minutes. Add salt at the end.
Add pepper, mustard, red pepper.
Then we sear onion and garlic and add them into the flavored beans.
Thicken the mixture with 3 tsps of cornstarch mixed with 6 tsps of water.
All blend with mixer into rough consistence. and shape the balls (cca 10 pieces).
Then put burgers for 20 minutes in the oven at 180 degrees.
As side dish i used baked potatoes with veggie salad.
Enjoy it :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat