Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
středa 18. listopadu 2015
Cuketové lasagne - zdravá a chutná večeře / Zucchini lasagne - healthy and tasty dinner
Podzim a pečení jdou ruku v ruce. Čím je větší zima, tak mám větší chuť si něco dobrého upéct.
A když navíc mám po ruce cukety, tak jsem se rozhodl je zapéct ve stylu lasagní :).
Ingredience:
- cuketa ( 3 ks)
- rajčatové pyré (800 ml)
- tofu natural (1 ks)
- žampiony (100 g)
- hraška na zahušťování (15 polévkových lžic)
- cibule (2 ks)
- sůl
- pepř
- česnek (5 stroužků)
- citrónová šťáva (z 1 citrónu)
- olivový olej (2 polévkové lžíce)
- třtinový cukr (1 čajová lžíce)
Postup:
Nejdřív si připravíme omáčku.
Cibuli si nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji cca 3 minuty.
Přidáme nakrájené žampiony a nastrouhané tofu, osolíme, opepříme a restujeme další cca 3 minuty.
Zalijeme rajčatovým pyré, dochutíme citrónovou šťávou, nastrouhaným česnekem a třtinovým cukrem.
Připravíme si bešamel. Smícháme hrašku s vodou v poměru 1:5.
Cukety si nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Do zapékací mísy (nebo na plech) si postupně naklademe cuketu, omáčku a bešamel .
Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Dobrou chuť :)
Autumn and baking goes together hand in hand. With colder weather i got bigger taste to bake something good.
As i got lot of zucchini, i decided to bake them in lasagne style.
Ingredients:
- zucchini (3 pcs)
- tomato puree (800 ml)
- tofu natural (1 piece)
- mushrooms (100 g)
- peas mixture for thickening (15 tbsp)
- onion (2 pcs)
- salt
- pepper
- garlic (5 cloves)
- lemon juice (from 1 lemon)
- olive oil (2 tbsp)
- brown sugar (1 tsp)
Process:
First make the sauce.
Slice onion and sear it on olive oil for cca 3 minutes.
Add chopped mushrooms and grated tofu, season with salt, pepper and sear for another 3 minutes.
Pour tomato puree, season with lemon juice, grated garlic and brown sugar.
Prepare the bechamel. Stir peas mixture with water in 1:5 ratio.
Slice zucchini into thin slices and salt them. Into baking bowl or hotplate put layers of zucchini, sauce and bechamel.
Bake in oven in 180 degrees for 30 minutes.
Bon appetite :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat