Blockquote

čtvrtek 26. listopadu 2015

Tofu s žampiony a rýží - rychlá a výborná večeře v asijském stylu / Tofu with mushrooms and rice - fast and delicious dinner in asian style

Když se člověk stěhuje, tak obvykle nemá čas ani náladu na vaření.

Rozhodl jsem se proto moje první jídlo v novém bytě udělat co nejjednodušší.

A co je jednodušší, než tofu a rýže :)


Incgredience (cca 4 porce):

- tofu uzené (2 ks)
- žampiony (250 g)
- rýže basmati celozrnná (500 g)
- mungo klíčky (2 polévkové lžíce)
- kukuřice (1 polévková lžíce, není nutné)
- tamari (2 polévkové lžíce)
- umeocet (1 polévková lžíce)
- česnek (5 stroužků)
- slunečnicový olej (2 polévkové lžíce)
- rýžové víno (4 polévkové lžíce)
- sezamový olej (1 polévková lžíce)
- sůl
- pepř

Postup:

Nejprve si uvaříme rýži (cca 25 minut).
Mezitím si nakrájíme tofu a žampiony na větší kousky. Do hluboké pánve nalijeme slunečnicový olej a necháme rozpálit. Nastrouháme si česnek a zprudka jej orestujeme.

Přidáme tofu a žampiony, které osolíme a opepříme  a restujeme zprudka cca 2 minuty.
Zalijeme rýžovým vínem a necháme zredukovat. Přidáme vodu  (cca 500 ml), tamari, umeocet, sezamový olej, kukuřici a mungo klíčky a povaříme cca 2 minuty.

Servírujeme v miskách spolu s hůlkami.

Dobrou chuť :).


When you are moving, you usually dont have will or mood for cooking.

So i decided to make my first meal in new flat as simple as possible.

And what is easier than tofu with rice :).

Ingredients (cca 4 portions):

- tofu smoked (2 pcs)
- mushrooms (250 g)
-  basmati rice wholegrain (500 g)
- mung bean sprouts (2 tbsp)
- corn (1 tbsp, not needed)
- tamari (2 tbsp)
- ume vinegar (1 tbsp)
- garlic (5 cloves)
- sunflower oil (2 tbsp)
- rice wine (4 tbsp)
- sesame oil (1 tbsp)
- salt
- pepper

Process:

At the beginning boil the rice (cca 25 minutes).
Meantime slice tofu and mushrooms to bigger pieces. Pour sunflower oil in the deep pan and let heat up. Grate garlic and sear it sharply.

Add tofu and mushroms, season them with salt, pepper and sear sharply cca 2 minutes.
Pour in the rice wine and let liquid to reduce. Add water (cca 500 ml), tamari, ume vinegar, sesame oil, corn and mung bean sprouts and boil cca 2 minutes.

Serve in boils together with chopsticks.

Bon appetite :)




Žádné komentáře:

Okomentovat