Blockquote

sobota 7. listopadu 2015

Pečený lilek plněný čočkou s bešamelem, brokolicovou kaší a restovanou zeleninou / Roasted eggplant with lentils, bechamel, broccoli mash and seared veggies

Lilek je výborná náhrada masa. Dá se upravit stejným způsobem jako maso.

Já jsem se dnes rozhodl pro pečení :)

Ingredience (cca 4 porce):

- lilek (2 ks)
- cuketa (1 ks)
- paprika červená (1 ks)
- mrkev (1 ks)
- brambory (2 ks)
- brokolice (1 ks)
- červené víno suché (3 polévkové lžíce)
- hraška na zahušťování (3 polévkové lžíce)
- červená čočka (250 g)
- tamari (2 polévkové lžíce)
- umeocet (1 polévková lžíce)
- paprika mletá kouřová (1 polévková lžíce)
- libeček mletý (1 čajová lžíce)
- olivový olej panenský (3 polévkové lžíce)
- slunečnicový olej panenský (2 polévkové lžíce)
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř

Postup:

Nejdřív si uvaříme červenou čočku podle návodu (cca 10 minut). Dochutíme solí, pepřem, tamari, umeoctem, mletou paprikou a libečkem.

Poté si nakrájíme brambory a brokolici na menší kousky a vaříme v osolené vodě cca 15 minut.
Vodu slijeme,  přidáme panenský slunečnicový olej a vše rozmixujeme do hladka.

Lilky rozpůlíme, vykrojíme dužinu, dochutíme solí , pepřem, zakápneme olivovým olejem.

Lilky naplníme čočkou. Na bešamel si smícháme hrašku s vodou v poměru 1:5.

Poté lilky pečeme v troubě 20 minut na 180 stupňů.

Cuketu, papriku a mrkev si nakrájíme na kostičky, orestujeme je na oleji, do kterého přidáme červené víno. Dochutíme solí, pepřem a servírujeme.

Dobrou chuť :)


Eggplant is great meat replacement. It can be cooked the same way as meat.

Today i decided for roasting :)


Ingredients (cca 4 portions):

- eggplant (2 pcs)
- zucchini (1 piece)
- red paprika (1 piece)
- carrot (1 piece)
- brambory (2 pcs)
- broccoli (1 piece)
- red wine dry (3 tbsp)
- peas mixture for thickening (3 tbsp)
- red lentils (250 g)
- tamari (2 tbsp)
- ume vinegar (1 tbsp)
- smoked red pepper powder (1 tbsp)
- lovage (1 tsp)
- olive oil virgin (3 tbsp)
- sunflower oil virgin (2 tbsp)
- sunflower oil
- salt
- pepper

Process:

Af first boil red lentils accordingly (cca 10 minutes). Season with salt, pepper, tamari, ume vinegar, lovage and smoked red pepper powder.

Then slice potatoes and broccoli in small pieces and boil in hot water for cca 15 minutes.
Pour the water off, add virgin sunflower oil and blend till smooth.

Cut eggplants in half, cut off the pulp, season with salt, pepper, pour with olive oil.

Fill eggpleants with lentils. For bechamel blend peas mixture with water with 1:5 ratio.

Roast eggplants in the oven for 20 minutes in 180 degrees.

Zucchini, carrot and paprika cut into cubes, then sear them on oil, in which we add red wine.
Season with salt, pepper and serve.

Bon appetite :)


-


Žádné komentáře:

Okomentovat