Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
úterý 27. ledna 2015
Čočka na kari s chapati - stoprocentně zahřeje
V zimě přijde vhod něco ostřejšího, tak mě napadlo udělat si tohle jídlo.
Na oleji jsem si orestoval propasírovaný česnek a zázvor, poté jsem přidal kari koření, čočku, zalil zeleninovým vývar a vařil do měkka (cca 20 minut).
Kari jsem ještě dochutil solí, šťávou z citrónu, umeoctem a špetkou třtinového cukru.
Na 1 chapati placku jsem použil 2 lžičky pohankové mouky a 2 lžičky kukuřičného škrobu.
Vše jsem smíchal s troškou vody, ochutil špetkou soli a stroužkem prolisovaného česneku (není nutné).
Výsledné těsto jsem si vytvaroval na co nejmenší placku a orestoval na suché pánvi cca minutu z každé strany.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat