Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
čtvrtek 15. ledna 2015
Houbová omáčka s tempehem a rýží - sytá a vyvážená večeře
Na houbovou omáčku použijeme sušené lesní houby (předem aspoň 30 minut namočené), žampiony a hlívu ústřičnou.
Do rozpáleného oleje dáme nakrájenou cibulku a česnek a orestujeme do změknutí.
Přidáme houby (sušené i s nálevem), osolíme, opepříme a chvíli restujeme (cca 2 minuty).
Poté zalijeme zeleninovým vývarem, který dochutíme špetkou mletého kmínu, papriky, libečku, majoránky, sojovou omáčkou a vaříme cca 20 minut.
Mezitím si uvaříme rýži, použil jsem rýži natural.
Omáčku můžeme po zredukování zahustit hraškou, ale není to nutné.
Nakrájíme si uzený tempeh na kostky a vložíme jej na chvíli do teplé omáčky - nemusí si vařit.
Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat