Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
sobota 23. ledna 2016
Kukuřičné špagety s rajčatovou omáčkou s tofu a tempeh masovými kuličkami / Corn spaghetti with tomato sauce with tofu and tempeh meat balls
Dnes si uděláme lahodnou večeři v italském stylu, protože mám chuť na těstoviny :)
Ingredience (cca 3 porce):
- tempeh masové koule (190 g)
- kukuřičné špagety (300 g)
- rajčatové pyré (500 g)
- cibule (2 ks)
- česnek (2 ks)
- tofu uzené (strouhané, 2 ks)
- olivový olej panenský (3 polévkové lžíce)
- citrónová šťáva (z půlky citrónu)
- třtinový cukr (1 čajová lžíce)
Nutriční hodnota (100 g): 742 kJ - bílkoviny 11 g, sacharidy 23 g, tuky 6 g.
Jídlo je vhodné pro vegetariány, vegany.
Postup:
Na olivovém oleji si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčatové pyré, citrónovou šťávu, cukr, strouhané tofu a chvíli povaříme (cca 5 minut).
Uvaříme si těstoviny podle návodu (cca 10 minut).
Jak na masové koule jsem ukázal tady. Můžeme servírovat.
Dobrou chuť :)
Today we make delicious dinner in italian style, because i have appetite for pasta :)
Ingredients (cca 3 portions):
- tempeh meat balls (190 g)
- corn spaghetti (300 g)
- tomato puree (500 g)
- onion (2 pcs)
- garlic (2 pcs)
- smoked tofu (grated, 2 pcs)
- virgin olive oil (3 tbsp)
- lemon juice (from half lemon)
- brown sugar (1 tsp)
Nutrition (100 g) : 742 kJ - protein 11 g, carbohydrate 23 g, fat 6 g
Meal is suitable for vegetarians, vegans.
Process:
Chop onion and garlic and sear them on olive oil. Add tomato puree, lemon juice, sugar, grated tofu and boil for a moment (cca 5 minutes).
Cook pasta accordingly (cca 10 minutes).
How to make meat balls you can find here. Serve.
Bon appetite :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat